Rostbiff som carpaccio

Med carpaccio menas en lövtunn, helt rå, skiva nötkött med olivolja, citron och parmesanost. Här serverar vi rostbiffen med samma goda smaker.
Allt om Mat
Rostbiff som carpaccio
Rostbiff som carpaccio Foto: Tine Guth Linse

Ingredienser

  • 1,5 kg utskuren biff
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymalen
  • 2,5 tsk salt
  • 2 msk smör

Servering

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft - pressad
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 nypa svartpeppar - nymald
  • 0,3 parmesan - färsk, hyvlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Gnid köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i smör så att det får en fin yta.

  2. Sätt i en termometer och ugnsstek till innertemperaturen 55°, det tar ca 2 timmar.

  3. Ta ut och låt köttet vila lindat i aluminiumfolie i minst 30 min. Skiva det tunt och lägg skivorna på ett fat.

  4. Droppa över olivolja, färsk citronsaft, flingsalt, nymald svartpeppar. Hyvla till sist över rikligt med parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!