Rostas med gurk- och kumminslaw och rostad rosmarinpotatis

Rostas är en mörare del, styckad av rostbiffen. Ät den salladsblandade potatisen genast, eftersom salladen slaknar snabbt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g rostas - i bit
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Rosmarinpotatis

  • 10 mandelpotatisar
  • 1 msk olivolja - 1+
  • 0,5 tsk salt
  • 2 rosmarin - kvistar färsk
  • 12 svarta oliver - med kärna
  • 50 g rucolasallad - ask

Gurk- och kumminslaw

  • 1 msk kummin
  • 1 gurka
  • 2 msk philadelphia
  • 1 msk matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär potatisen i fjärdedelar. Lägg potatisen i en långpanna med olivolja och salt. Lägg köttet vid sidan om. Salta och peppra.

  2. Stek potatisen tills den är gyllenbrun och köttets innertemperatur är 52°, ca 25 min. Ta ut köttet och låt det vila under aluminiumfolie ca 10 min.

  3. Gurk- och kumminslaw: Rosta kummin i en torr stekpanna. Skiva gurkan och blanda med philadelphiaost och yoghurt. Tillsätt kummin och smaka av med vitlök, salt och peppar.

  4. Hacka rosmarin fint och blanda med 1 msk olivolja. Ta potatisen ur ugnen och blanda den med rosmarinolja, oliver och rucola.

  5. Skär köttet i skivor. Servera med rosmarinpotatis och gurkoch kumminslaw.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!