Rostade rötter

Grovskurna rötter som ugnsbakas är det geniala sättet att tillaga basgrönsaker hela året.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,2 kg palsternacka - sötpotatis, kålrot, rödbeta
  • 3 msk olivolja - eller rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk tryffelolja - eller 1 msk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skala rotsakerna noga. Skär de hårdaste i något mindre bitar än de som är lite mjukare i konsistensen. Då blir alla klara samtidigt.

  2. Lägg alla rotsaksbitarna i en långpanna och blanda dem med lite olja.

  3. Salta och sänk värmen till 200° när du ställer in plåten.

  4. Ugnsrosta 20-35 min.

  5. Ta ut rotsakerna när du är nöjd med konsistensen. Droppa lite olja och honung och strö salt över. Häll upp på fat och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!