Rostade rotfrukter i ugn

Recept på rostade rotfrukter med sommarsmak. Löken behöver inte lika lång tillagningstid. Lägg den i formen efter halva ugnstiden.
Recept på rostade rotfrukter med sommarsmak.
Recept på rostade rotfrukter med sommarsmak. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8 färskpotatisar
  • 8 knippmorötter
  • 2 msk rapsolja - kallpressad
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 knipplökar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatis och morötter. Lägg dem i en ugnssäker form med olja. Krydda med salt och peppar. 

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. 

  3. Ansa och halvera löken. Blanda den med potatis och morötter när ca 15 min återstår av tillagningstiden. Servera rotfrukterna till kyckling och sallad. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!