Rostade rotfrukter och kryddig korv i långpanna

Recept på rostade rotfrukter och kryddig korv i långpanna, servera med fetaostsås. Delikatesspotatis, rotfrukter, grönsaker och kryddiga korvar i en långpanna.

Christina Asplund
Rostade rotfrukter och kryddig korv i långpanna
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 300 g kryddiga korvar - t ex chorizo eller vegetariska kryddiga korvar
  • 600 g potatis - delikatess
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 250 g blomkål
  • 250 g broccoli
  • 1 vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 200 g romanticatomater

Sås

  • 150 g fetaost
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk basilika - hackad
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skrubba potatisen. Halvera dem. Skala rotfrukterna och skär i bitar. Ansa blomkål och broccoli. Skär dem i buketter. Halvera den hela vitlöken, tvärs över klyftorna. Lägg allt i en bunke och vänd runt med olja, flingsalt och peppar. Häll över i en långpanna och rosta mitt i ugnen ca 20 min. Vänd runt i pannan efter halva tiden.

  2. Ta ut långpannan. Skär korvarna i stora bitar och fördela på grönsaksbädden. Lägg tomatkvisten överst. Tillaga ytterligare ca 10 min.

  3. Sås: Blanda smulad fetaost med gräddfil och basilika. Krydda med peppar och salt.

  4. Servera korv och grönsaker med såsen till.

Vad tyckte du om receptet?