Rostade rotfrukter och kryddig korv i långpanna
I ugn: 30 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Recept på rostade rotfrukter och kryddig korv i långpanna, servera med fetaostsås. Delikatesspotatis, rotfrukter, grönsaker och kryddiga korvar i en långpanna.
Ingredienser
-
300 g
kryddiga korvar
- t ex chorizo eller vegetariska kryddiga korvar
-
600 g
potatis
- delikatess
-
3
morötter
-
2
palsternackor
-
250 g
blomkål
-
250 g
broccoli
-
1
vitlök
-
2 msk
olivolja
-
2 tsk
flingsalt
-
2 krm
nymald svartpeppar
-
200 g
romanticatomater
Sås
-
150 g
fetaost
-
2 dl
gräddfil
-
1 msk
basilika
- hackad
-
2 krm
nymald svartpeppar
-
1 krm
salt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Skölj och skrubba potatisen. Halvera dem. Skala rotfrukterna och skär i bitar. Ansa blomkål och broccoli. Skär dem i buketter. Halvera den hela vitlöken, tvärs över klyftorna. Lägg allt i en bunke och vänd runt med olja, flingsalt och peppar. Häll över i en långpanna och rosta mitt i ugnen ca 20 min. Vänd runt i pannan efter halva tiden.
-
Ta ut långpannan. Skär korvarna i stora bitar och fördela på grönsaksbädden. Lägg tomatkvisten överst. Tillaga ytterligare ca 10 min.
-
Sås: Blanda smulad fetaost med gräddfil och basilika. Krydda med peppar och salt.
-
Servera korv och grönsaker med såsen till.