Rostade rotfrukter och grönsaker

Rotsakerna rostas i ugnen och serveras separat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 250 g steklök - små
  • 2 msk olivolja
  • 2 paprika - gul och röd
  • 200 g fänkål
  • 2 timjan - kvistar
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär morötter och palsternackor i bitar. Skala steklöken. Lägg allt på en plåt och häll på olivolja. Stek mitt i ugnen 15 min.

  2. Skär paprikor och fänkål i bitar. Ta ut plåten och lägg på övriga grönsaker och timjan. Salta och peppra. Stek 15–20 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!