Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rostade rödbetor med Dukkah

Dukkah är ett kryddigt nötströssel från Mellanöstern. Tillsammans med rostade rödbetor, frisk crème fraiche och söt honung bildar Dukkahn supergoda små vegotilltugg. Men Dukkah är också gott att strö över en sallad, soppa, rostade grönsaker, pizza, halloumi, kyckling…..ja, helt enkelt det mesta.

Rostade rödbetor med Dukkah
Rostade rödbetor med Dukkah
Rostade rödbetor med Dukkah
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

    Dukkah (1 dl)

    • 0,5 dlhasselnötter
    • 1 msksesamfrön
    • 0,5 mskkoriander- malen
    • 0,5 mskspiskummin- malen
    • 0,5 mskchiliflakes
    • 0,25 tskflingsalt

    Rödbetor

    • 500 grödbetor- små (ca 8 stycken), ca
    • flingsalt
    • 0,75 dlcrème fraiche
    • 1,5 mskhonung- flytande

    Gör så här

    1. Dukkah: Sätt ugnen på 200 grader. Rosta nötterna i ugnen cirka 8 minuter. Ta ut och gnugga av skalet mellan hushållspapper.

    2. Blanda alla ingredienser i en skål. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt.

    3. Rosta i mitten av ugnen cirka 8 minuter. Låt svalna. Pulsa i en matberedare eller hacka till ett grovt pulver.

    4. Rödbetor: Sätt ugnen på 175 grader. Skala rödbetorna och dela dem på mitten. Skär bort en tunn skiva i botten så står de stadigare. Strö över lite flingsalt. Ställ rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper.

    5. Rosta i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 30 minuter. Låt kallna.

    6. Lägg upp rödbetorna på fat. Lägg på en klick crème fraiche. Ringla över honung och strö på dukkah.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept: Caroline Hofberg

    Recept från Mitt kök