Rostade persikor

Det är både vackert och gott att blanda persikor av olika sorter och färger, t ex gula och röda. Den här desserten kan också tillagas på grillen i aluminiumform med lock eller i foliepaket (blanda då samman alla ingredienser från början).
Allt om Mat
Rostade persikor
Rostade persikor Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kg persikor - (8-10 stycken)
  • 1 apelsin
  • 1 msk smör
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl björnbär - frysta
  • 4 msk valnötskärnor - grovhackade (50 g)
  • 3 msk honung - flytande

Tillbehör

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Dela och kärna ur persikorna. Skölj apelsinen väl och skala den med potatisskalare. Dela den och pressa ut saften. Lägg persikohalvor och apelsinskal i en smord ugnssäker form. Ringla över apelsinsaften. Strö över socker. Fördela bären över persikorna.

  2. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tiden beror på hur mogen frukten är. Strö över nötterna och ringla på honungen. Rosta ytterligare ca 5 min. Servera med lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!