Rostade nötter med muscovado och rosmarin

Rostade nötter med muscovado och rosmarin serveras ljumma eller kalla som snacks eller drinktilltugg.
Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 5 dl nötter - blandade
  • 3 msk smör
  • 3 msk muscovadosocker
  • 2 msk rosmarinblad
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Bred ut ­nötterna på en plåt med bakplåts­papper. Rosta dem mitt i ugnen ca 10 min tills de fått fin färg, passa noga så att de inte blir brända.

  2. Smält smöret i en stekpanna. Blanda smör, socker, rosmarinblad och salt. Blanda i nötterna. Låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!