Rostade morötter med quinoa, lönnsirap, nötter och saffransdressing

Recept på rostade morötter med quinoa, lönnsirap, nötter och saffransdressing. En matig sallad som helst ska ätas nylagad för att grönsakerna ska behålla sin krispighet.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 6 morötter - (à 100 g)
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 litet blomkålshuvud - (ca 400 g)
  • 2 dl quinoa
  • 1 dl pekannötter
  • 70 g babyspenat

Dressing

  • 1 pkt saffran - (1/2 g)
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,25 dl lönnsirap
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Värm alla ingredienser i en kastrull under omrörning.  Ställ åt sidan och låt den dra medan salladen tillagas.

  2. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär morötterna i slantar. Lägg dem på ena halvan av en plåt. Ringla över 2 msk olja och lönnsirapen. Krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

  3. Skär blomkålshuvudet i cm-tjocka skivor och lägg dem på andra halvan av plåten. Ringla över 2 msk olja och krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

  4. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 20 min, tills de blivit mjuka och fått fin färg.

  5. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Rosta pekannötterna i en het, torr stekpanna.

  6. Varva alla salladsingredienser på ett fat och ringla över dressingen precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!