Rostade morötter med kärnor och nötter

Recept på rostade morötter. Gott tillbehör som passar till allt på buffébordet. Koka morötterna så att de fortfarande har ett visst tuggmotstånd.
Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 75 g hasselnötter
  • 2 msk solroskärnor

Dressing:

  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering:

  • persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna och halvera dem på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min tills de är mjuka och har fått lite färg. Lägg morötterna på ett fat.

  2. Hacka nötterna grovt och rosta tillsammans med solroskärnorna i en torr stekpanna.

  3. Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda samman olja, citronskal och –saft, honung, salt och peppar.

  4. Ringla dressingen över morötterna och strö på rostade nötter, solroskärnor och persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!