Rostade morötter med burrata och dragondressing

Recept på sesamrostade morötter med burrata och dragondressing – en god och grön rätt på buffébordet. Skala morötterna om de inte är späda.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3 knippor morötter - gärna i olika färger
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk honung
  • 2 msk sesamfrön - blanda gärna svarta och vita
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 burrataostar - (à 125 g)

Dragondressing

  • 1 kruka dragon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk kapris
  • 0,75 dl majonnäs
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • körvel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och borsta morötterna. Skär dem på längden om de är stora, annars behåll dem hela. Lägg morötterna i en ugnssäker form tillsammans med olja, honung, sesamfrön, flingsalt och peppar. Blanda om och tillaga mitt i ugnen ca 25 min tills morötterna fått fin färg.

  2. Dressing: Mixa ihop dragon, skalad vitlök, olja, vinäger och kapris. Blanda ner majonnäsen och smaka av med honung. Krydda med salt och peppar.

  3. Bryt burrata-ostarna i bitar och lägg dem på morötterna. Garnera med körvel och servera med dragondressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!