Rostade morötter med burrata och dragondressing

Recept på sesamrostade morötter med burrata och dragondressing – en god och grön rätt på buffébordet. Skala morötterna om de inte är späda.

Rostade morötter med burrata och dragondressing
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3 knippor morötter - gärna i olika färger
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk honung
  • 2 msk sesamfrön - blanda gärna svarta och vita
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 burrataostar - (à 125 g)

Dragondressing

  • 1 kruka dragon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk kapris
  • 0,75 dl majonnäs
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • körvel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj och borsta morötterna. Skär dem på längden om de är stora, annars behåll dem hela. Lägg morötterna i en ugnssäker form tillsammans med olja, honung, sesamfrön, flingsalt och peppar. Blanda om och tillaga mitt i ugnen ca 25 min tills morötterna fått fin färg.

  2. Dressing: Mixa ihop dragon, skalad vitlök, olja, vinäger och kapris. Blanda ner majonnäsen och smaka av med honung. Krydda med salt och peppar.

  3. Bryt burrata-ostarna i bitar och lägg dem på morötterna. Garnera med körvel och servera med dragondressingen.

Vad tyckte du om receptet?