Rostade jordärtskockor med lingon, nötter och citron

Servera som tillbehör till fisk med lite dill eller kyckling med extra citron.
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam / Charlie Drevstam / BMB

Ingredienser

  • 800 g jordärtskockor
  • 0,5 citron
  • 1 dl lingon
  • 2 msk honung
  • 100 g smör
  • 1 dl hasselnötter - hackade, rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba jordärtskockorna noga i ljummet vatten. Lägg de oskalade jordärtskockorna på en plåt. Rosta mitt i ugnen 30–40 min tills skockorna är mjuka och skalet rostat.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda lingonen med honung och citronskal. Halvera jordärtskockorna.

  3. Bryn smöret och blanda med lingonen så att de blir varma. Häll smöret över jordärtskockorna. Servera direkt!

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!