Rostad vitlöks- och korianderyoghurt

Rostad vitlöks- och korianderyoghurt är en svalkande god sås som kan göras dagen före middagen.
Petra Lindstrand
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 l yoghurt - turkisk
  • 2 king solo vitlökar - eller
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 krukor koriander

Gör så här

  1. Skala vitlöken och skär i klyftor. Häll oljan i en stekpanna och pressa i vitlöken. Fräs på medelvärme tills vitlöken fått lätt ­gyllenbrun färg. Låt svalna.

  2. Blanda yoghurten med vitlöksoljan, salt och peppar. Grovhacka ­koriandern och vänd ner i yoghurten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!