Rostad vitkålspuré

Recept på god rostad vitkålspuré, gott till olika kötträtter.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 - 400 g vitkål
  • 2 tsk olivolja
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 dl parmesan - finriven
  • 600 g mjölig potatis
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skär vitkålen i bitar. Blanda med oljan i en ugnsfast form.

  3. Rosta i mitten av ugnen tills kålen är mjuk och har fin färg, cirka 30 minuter.

  4. Mixa kålen till en slät puré tillsammans med grädde och mjölk. Vänd ner osten för hand.

  5. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet.

  6. Mosa potatisen, t ex med en potatisstomp (mixa inte potatisen, stärkelsen gör potatisen klistrig). Rör ner smöret i potatisen.

  7. Blanda kålpuré och potatisstomp. Smaka av med salt och peppar. Hit går bra att förbereda.

  8. Vid servering: Värm purén försiktigt, den ska inte kokas. Späd eventuellt med lite varm mjölk om purén är för hård.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com), Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök