Rostad svartkål och brysselkål

Recept på rostad svartkål och brysselkål. Kål som rostas och får färg i ugnen med enbart salt och olja blir frasig och får mild god kål-smak. Används ugnens varmluft kan potatis, morötter och kål samsas i ugnen.
Rostad svartkål och brysselkål
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g svartkål
  • 500 g brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen 200°, gärna varmluft. Repa svartkålen om stjälkarna är grova. Riv den i bitar. Ansa brysselkålen. Blanda svartkål och brysselkål med olja, salt och peppar.

  2. Bred ut kålen på en plåt och tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills kålen har fått lite färg. Vänd runt kålen en gång under tiden så blir den jämnare rostad.

Vad tyckte du om receptet?