Rostad spetskål med citron- och kaprisdressing och soltorkat tomatströssel
I ugn: 25 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Spetskål är en delikatess på sommaren och med sin söta, milda smak passar den utmärkt för rostning eller grillning.
Ingredienser
-
3
spetskålshuvuden
- små, röda eller vita
-
0,5 dl
olivolja
-
1 tsk
flingsalt
-
0,5 tsk
nymald svartpeppar
Citron-kaprisdressing
-
1
citron
- ekologisk
-
2 dl
turkisk yoghurt
-
1 dl
majonnäs
- gärna Hellmann’s
-
1
vitlöksklyfta
-
100 g
kapris
Topping
-
1 dl
soltorkade tomater
- i olja
-
30 g
mandelspån
- rostade
Garnering
-
1 krm
nymald svartpeppar
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Skär kålhuvudena i 4 klyftor vardera. Häll oljan i en ugnssäker form och vänd runt kålen så den får olja runtom. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
-
Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och lägg i en skål. Blanda i yoghurt och majonnäs. Skala och pressa i vitlöken. Låt kaprisen rinna av och blanda ner i såsen.
-
Topping: Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med mandelspån.
-
Lägg den ljumma kålen på ett fat. Skeda över dressing och strö på topping och peppar.