Rostad smulpaj med rabarber

Här är halva mjölmängden i pajdegen utbytt mot nötströssel. Det ger mycket mer smak och färg. Receptet på nötströssel hittar du här: http://www.alltommat.se/recept?recipeid=10155
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 dl nötströssel - rostat, eller müsli
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 100 g smör - mjukt

Fyllning

  • 1 l rabarber - skivad
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda nötströssel, mjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen till en grynig massa.

  3. Blanda rabarber, socker och potatismjöl i en ugnssäker form. Strö över degen.

  4. Grädda mitt i ugnen 15–20 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!