Rostad pumpa med pumpapesto

Recept på rostad pumpa med pumpapesto. Den rostade pumpan kan serveras som ensamrätt eller som tillbehör.
Mitt Kök
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 pumpor - ca à 1 kg
  • 1 vitlök - hel
  • 1 knippa salvia
  • salt - peppar
  • 3 - 4 msk olivolja

Pumpapesto

  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl koriander
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 1 dl olivolja - ca
  • 2 dl parmesan - riven
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skär pumporna i klyftor och kärna ur dem. Lägg pumpaklyftor, vitlök och salviablad på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och ringla över oljan. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills pumpan och vitlöken är helt mjuka.

  3. Mixa ihop pumpakärnor och grovhackad koriander till en slät röra. Lägg röran i en skål. Blanda i vitlök, olja och parmesan. Smaka av med salt.

  4. Servera den rostade pumpan med peston.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Läs också: Pumpasoppa – recept med kantareller 

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!