Rostad pumpa med pumpapesto

Recept på rostad pumpa med pumpapesto. Den rostade pumpan kan serveras som ensamrätt eller som tillbehör.

Mitt Kök
Rostad pumpa med pumpapesto
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 pumpor - ca à 1 kg
  • 1 vitlök - hel
  • 1 knippa salvia
  • salt - peppar
  • 3 - 4 msk olivolja

Pumpapesto

  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl koriander
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 1 dl olivolja - ca
  • 2 dl parmesan - riven
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skär pumporna i klyftor och kärna ur dem. Lägg pumpaklyftor, vitlök och salviablad på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och ringla över oljan. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills pumpan och vitlöken är helt mjuka.

  3. Mixa ihop pumpakärnor och grovhackad koriander till en slät röra. Lägg röran i en skål. Blanda i vitlök, olja och parmesan. Smaka av med salt.

  4. Servera den rostade pumpan med peston.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Läs också:

Recept från Mitt kök