Rostad pumpa med ingefära, maränger, hasselnötter och mörk chokladsorbet


Pumpa fungerar fint till desserter!
Tommy Myllymäki
Rostad pumpa med ingefära, maränger, hasselnötter och mörk chokladsorbet

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 pumpa - butternut
  • 50 g hasselnötter - rostade hackade
  • 50 g ingefära
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 påse maränger
  • 1 kruka citronmeliss

Chokladsorbet

  • 300 g mörk choklad
  • 1 dl honung
  • 0,5 gelatinblad
  • 5 dl vatten

Gör så här

  1. Skala och klyfta pumpan. Rosta den i 10 minuter på 150 grader tills den har blivit mjuk.

  2. Koka ihop socker och vatten till siraps konsistens utan att den har tagit färg. Lägg i finhackad ingefära och ställ svalt.

  3. Vänd runt pumpan i ingefärssirapen.

  4. Lägg ut pumpan på desserttallrikar och ringla över extra ingefärssirap.

  5. Lägg på marängen och den finhackade hasselnöten samt chokladsorbeten. Avsluta med några blad citronmeliss.

  6. Chokladsorbet: Värm vatten, honung och gelatinblad och slå över chokladen. Kör i glass­maskin.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök