Rostad potatis och majs med tomatsalsa

Rostad potatis och majs med tomatsalsa passar utmärkt till sommarens grillmat.
Carolina Hofberg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 750 g färskpotatis
  • 2 majskolvar - vakuumpackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk spiskummin - hel
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk solroskärnor - rostade

Salsa

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök - liten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön chili - t ex spansk peppar
  • 2 dl koriander - hackad
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen och halvera större på mitten. Skär majsen i 2 cm breda bitar.

  2. Blanda potatis, majs, olja, spiskummin och flingsalt på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

  3. Salsa: Halvera eller skär tomaterna i klyftor. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin, låt eventuellt kärnorna vara kvar för att få lite sting. Blanda alla ingredienser. Krydda med salt och peppar.

  4. Blanda den rostade potatisen och majsen med salsan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!