Rostad paprika-, tomat och chiliröra

Nästan som en salsa! Sötman, hettan och fylligheten i den gör den här röran till ett utmärkt tillbehör till plockmat eller grillat. 

Petra Lindstrand
Rostad paprika-, tomat och chiliröra
Foto: HELÉN PE

Ingredienser

  • 3 röda paprikor
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 röda chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk olivolja - + 1 dl
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera och kärna ur paprikan. Skär varje paprikahalva i 3 bitar och lägg på en plåt med skalsidan upp. Halvera tomaterna och lägg bredvid tillsammans med den hela chilin. Gnid in grönsakerna med 2 msk olja.

  2. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 30 min tills paprikorna fått ordentligt med färg. Ta ut och låt svalna.

  3. Ta bort det mesta av skalet på paprikan och ta bort stammen från chilin. Hacka paprikor och tomater. Finhacka chilin. Lägg grönsakerna i en skål. Skala och finhacka vitlöken. Rör i vitlök, 1 dl olja och vinäger. Krydda med salt. 

Vad tyckte du om receptet?