Rostad palsternackssallad med linser, halloumi och pistaschnötter  

Rostad palsternackssallad med linser, halloumi och pistaschnötter är en god och matig sallad. Stek halloumin strax före servering, då är den som godast.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 600 g palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl belugalinser
  • 500 g halloumiost
  • 1 dl pistaschnötter - utan skal
  • 70 g salladsblad - blandade

Dragondressing

  • 1 kruka dragon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk kapris
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl yoghurt - turkisk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala palsternackorna. Skär dem i stavar och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min tills palsternackorna är al dente och gyllene.

  2. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen.

  3. Skär halloumin i tjocka skivor och stek dem gyllene på båda sidor på medelvärme i en stekpanna. Grovhacka pistaschnötterna och rosta dem i en het, torr stekpanna.

  4. Dressing: Repa bladen från dragonen. Skala vitlöksklyftan Mixa alla ingredienserna utom yoghurten med mixerstav. Rör i yoghurten.

  5. Ta palsternackorna ur ugnen och lägg upp dem på ett fat tillsammans med halloumi, linser, sallad och nötter. Klicka över lite av dressingen och servera resten vid sidan om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!