Rostad gazpacho på gröna tomater

Recept på rostad gazpacho på gröna tomater. Soppan kan med fördel göras 1 dag före ­servering så att smakerna utvecklas.

Ingredienser

  • 1 kg tomater - gröna
  • 2 gröna paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 knippa salladslök
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk vitlökspeppar
  • 7 dl vatten
  • 2 msk sweet chilisås

Garnering

  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Grovtärna tomaterna. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär zucchini och salladslök i grova bitar. Skala och skär lök och vitlök i bitar. 

  2. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över salt och peppar. Rosta grönsakerna  mitt i ugnen ca 1 timme.

  3. Mixa grönsakerna med mixerstav och tillsätt vatten och sweet chilisås. Häll över i en bunke och ställ i kylen. 

  4. Garnering: Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Rosta vitlök och pinjenötter i en varm, torr stekpanna tills de fått gyllene färg.

  5. Ta fram soppan ur kylen precis före servering och garnera med rostad vitlök och pinjenötter. 

Recept av Camilla Bröms

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!