Rostad broccoli med jordnöts- och sojasås

Rostad broccoli med jordnöts- och sojasås passar perfekt till lax eller kyckling eller på buffé.
Ylva Porsklev
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Dressing

  • 0,75 dl vatten
  • 0,75 dl jordnötssmör - osötat
  • 1 msk soja - ljus
  • 0,5 msk risvinäger

Garnering

  • salladslök - strimlad
  • jordnötter - osaltade, rostade, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryt broccolin i buketter och skär stammarna i tjocka skivor. Lägg broccolin på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min, tills broccolin fått färg.

  2. Dressing: Koka upp vattnet. Tillsätt jordnötssmör och vispa till en slät kräm. Smaksätt med soja och vinäger.

  3. Lägg broccolin på ett fat och ringla över dressing. Garnera med strimlad salladslök och hackade jordnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!