Rostad broccoli med jordnöts- och sojasås

Rostad broccoli med jordnöts- och sojasås passar perfekt till lax eller kyckling eller på buffé.

Ylva Porsklev
Rostad broccoli med jordnöts- och sojasås
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Dressing

  • 0,75 dl vatten
  • 0,75 dl jordnötssmör - osötat
  • 1 msk soja - ljus
  • 0,5 msk risvinäger

Garnering

  • salladslök - strimlad
  • jordnötter - osaltade, rostade, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryt broccolin i buketter och skär stammarna i tjocka skivor. Lägg broccolin på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min, tills broccolin fått färg.

  2. Dressing: Koka upp vattnet. Tillsätt jordnötssmör och vispa till en slät kräm. Smaksätt med soja och vinäger.

  3. Lägg broccolin på ett fat och ringla över dressing. Garnera med strimlad salladslök och hackade jordnötter.

Vad tyckte du om receptet?