Rostad blomkålssallad

Rostad blomkålssallad är en färgglad sallad. Cashewnötter ger den här krispiga salladen en nötig och fyllig smak.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud - litet (500 g)
  • 2 rödlökar
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 1 ask körsbärstomater - (250 g)
  • 100 g sallad - blandad
  • 80 g cashewnötter - rostade
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i små buketter. Skala och skär löken i klyftor. Rosta blomkålen i en torr stekpanna ca 5 min, ta upp och lägg i en skål.

  2. Stek löken i olja ca 2 min. Häll över citronsaften. Blanda blomkål, tomater, sallad, nötter och myntablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!