Rostad blomkålssallad med pärlcouscous och honungsvinägrett

Rostad blomkålssallad med pärlcouscous och honungsvinägrett innehåller bl a honungstomater som är en liten tomatsort med en mycket söt och god smak.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud - (ca 1 kilo)
  • 4 bananschalottenlökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 dl pärlcouscous
  • 150 g honungstomater - eller andra små tomater
  • 1 knippa bladpersilja

Vinägrett

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk honung - flytande
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 50 g mâchesallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Bryt blomkålen i buketter, spara eventuella blad. Skala och skär löken i klyftor. Lägg blomkål och lök på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Strö över salt och rosta mitt i ugnen tills blomkål och lök fått fin färg och är mjuka, 15–20 min.

  2. Låt eventuell blast rosta med i ugnen när ca 5 min återstår av tillagningstiden. Ta ut och låt svalna.

  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Spola av med kallt vatten och låt rinna av.

  4. Dressing: Vispa ihop olja, vinäger och honung. Krydda med salt och peppar.

  5. Halvera tomaterna och grovhacka persiljan. Blanda couscousen med tomater och persilja. Häll över dressingen. Lägg couscousen på ett stort fat och toppa med blomkål och lök. Strö över mâchesallad och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!