Rosmarinkrans med oliver, chark och ost

Rosmarinkrans med oliver, chark och ost är lite plock innan maten, precis som i Italien. På bilden användes en konstgjord krans med blåbärsris som fylldes på med färska rosmarinkvistar. Tryck ner tandpetare toppade med italienska och svenska delikatesser. 
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 krukor rosmarin
  • 300 g ost - valfri t ex Allerum gold
  • 200 g oliver - örtmarinerade
  • 200 g salami - italiensk

Gör så här

  1. Klipp kvistar av rosmarin och bind upp en fin krans. Skär osten i mindre kuber.

  2. Trä upp ost, oliver och salami på små träspett eller tandpetare och stick ner i kransen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!