Rosmarinbröd med parmesan och oliver

Ett underbart saftigt och lättbakat bröd som inte behöver pålägg. Degen jäser bara en gång.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 dl vatten - ljummet (37°)
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl vetekli
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1 ägg

Fyllning

  • 50 g smör
  • 1 msk rosmarin - hackad, färsk
  • 50 g parmesan - riven
  • 25 oliver - urkärnade, svarta (kalamata)
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rör ut jästen i vattnet. Blanda vetemjöl, kli och salt i en bunke och finfördela smöret i blandningen. Rör i ägg och jäst. Arbeta degen smidig ca 5 min.

  2. Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk.

  3. Tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt till en stor rund platta, ca 26 cm i diameter och ca 1 cm tjock. Vik upp kanterna runt om.

  4. Skär smöret i små tärningar.Fördela smöret på degen. Strö över rosmarin, parmesan, oliver, pinjenötter och flingsalt.

  5. Grädda mitt i ugnen 12–15 min tills brödet fått fin färg. Låt svalna på galler. Servera det ljumma brödet till äggröra och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!