Rosésallad med grillad grapefrukt

Krispig sallad, knapriga pekannötter och varm grapefrukt penslad med söt honung. En välsmakande sallad som står sig bra på egen hand, men också tillsammans med grillad kyckling.
Elisabeth Johansson
Rosésallad med grillad grapefrukt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 rosésallad
  • 1 endive - rosé
  • 1 blodgrape
  • 1 grapefrukt - blond
  • 2 msk honung - + att ringla över
  • 60 g pekannötter
  • shisokrasse - röd basilika eller smörgåskrasse
  • oregano - färsk
  • jalapeño - skivad
  • röd chili - skivad

Gör så här

  1. Riv salladsbladen i stora bitar. Dela endivesalladen. Lägg upp salladen på ett stort fat.

  2. Skär bort skalen på grapefrukten och skär upp i centi­meterstora skivor. Pensla på honung och grilla grape­frukten på båda sidor, tills den börjar få lite färg.

  3. Lägg upp grapefrukten på salladen, strö över pekannötter, ringla över honung och lägg på shisokrasse, oregano och skivad jalapeño och chili.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök