Rosépepparlax med gurknudlar och rädisor

Kan serveras kall eller ljummen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - skinn- och benfri
  • 1 tsk rosépeppar - stött
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 10 gurka - cm
  • 1 knippa rädisor
  • 0,5 pkt smörgåskrasse
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk rosépeppar - hel
  • 2 tsk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Skär laxen i 20 bitar. Krydda med rosépeppar, salt och socker. Lägg laxen på en smord plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.

  3. Strimla gurkan i långa, tunna strimlor och skiva rädisorna tunt. Blanda med krasse och salt.

  4. Lägg ut laxen på ett fat och toppa med salladen. Garnera med rosépeppar och olivolja

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!