Rosépeppargravad röding i tunnbrödsrulle

Här är fisken gravad med rosépeppar. Andra alternativ är rivet skal av 1 lime eller 2 tsk krossade enbär. Fisken behöver bara ligga ca 1/2 timme för att få smak om man har små filéer, större kan ligga längre. Ska den ätas bara gravad, bör den frysas först.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 rödingar
  • 1 msk smör

Gravning

  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk rosépeppar - krossad

Fyllning

  • 6 mandelpotatisar
  • 4 msk smör
  • 2 msk söt grovkornig senap
  • 4 tunnbröd - mjuka
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 150 g sallad - blandad
  • 4 ark aluminiumfolie

Gör så här

  1. Rensa och filéa fisken. Torka av filéerna. Blanda gravningen och strö den över fisken. Låt stå ca 30 min.

  2. Koka potatisen mjuk. Bred smör och senap på brödet och mosa potatisen grovt ovanpå.

  3. Hetta upp smör i en stekpanna. Torka av fisken och bryn den hastigt i smöret. Lägg potatisen ovanpå, strö över gräslök och sallad.

  4. Vik ihop till rullar med hjälp av folien. Ät direkt och servera gärna med öl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!