Rosenglass

Rosenglass är en kallrörd glass som du gör snabbt. Äggvitorna som blir över kan du göra maränger av eller blanda ner i en omelett. Spara dem i kylen 2–3 dagar.

Elisabeth Johansson
Rosenglass
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1 dl sirap - vit
  • 1 krm rosenvatten
  • 3 äggvitor
  • 2 msk strösocker

Tillbehör

  • koksnötter - ev

Garnering

  • rosenblad - torkade

Gör så här

  1. Vispa upp grädden och ställ den i kylen. Vispa äggulorna fluffiga tillsammans med sirapen. Tillsätt rosenvatten.

  2. Vispa upp äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt vispa till en fast smet. Vänd ner grädden i äggulorna och vänd sist i äggvitorna. Häll upp i en form och ställ i frysen 4–5 timmar.

  3. Servera gärna glassen ur kokosnötter. Garnera med torkade rosenblad.

Vad tyckte du om receptet?