Rosenglass
I frys: 4 timmar
Aktiv tid c:a 20 minuter
Rosenglass är en kallrörd glass som du gör snabbt. Äggvitorna som blir över kan du göra maränger av eller blanda ner i en omelett. Spara dem i kylen 2–3 dagar.
Ingredienser
-
5 dl
vispgrädde
-
5
äggulor
-
1 dl
sirap
- vit
-
1 krm
rosenvatten
-
3
äggvitor
-
2 msk
strösocker
Tillbehör
-
koksnötter
- ev
Garnering
-
rosenblad
- torkade
Gör så här
-
Vispa upp grädden och ställ den i kylen. Vispa äggulorna fluffiga tillsammans med sirapen. Tillsätt rosenvatten.
-
Vispa upp äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt vispa till en fast smet. Vänd ner grädden i äggulorna och vänd sist i äggvitorna. Häll upp i en form och ställ i frysen 4–5 timmar.
-
Servera gärna glassen ur kokosnötter. Garnera med torkade rosenblad.