Rosenglass

Rosenglass är en kallrörd glass som du gör snabbt. Äggvitorna som blir över kan du göra maränger av eller blanda ner i en omelett. Spara dem i kylen 2–3 dagar.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1 dl sirap - vit
  • 1 krm rosenvatten
  • 3 äggvitor
  • 2 msk strösocker

Tillbehör

  • koksnötter - ev

Garnering

  • rosenblad - torkade

Gör så här

  1. Vispa upp grädden och ställ den i kylen. Vispa äggulorna fluffiga tillsammans med sirapen. Tillsätt rosenvatten.

  2. Vispa upp äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt vispa till en fast smet. Vänd ner grädden i äggulorna och vänd sist i äggvitorna. Häll upp i en form och ställ i frysen 4–5 timmar.

  3. Servera gärna glassen ur kokosnötter. Garnera med torkade rosenblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!