Roséglögg

Roséglögg kan serveras  varm eller kall. Om kryddlagen görs i förväg för att sparas till senare bör man plocka bort kryddorna så den inte blir för stark.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 flaska rosévin - (75 cl)
  • 1 bit ingefära - färsk (5 cm)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 remsa apelsinskal
  • 10 kryddnejlikor
  • 4 kanelstänger
  • 10 kardemummakapslar
  • 0,5 dl russin
  • 1 dl gin

Tillbehör och garnering

  • kanelstänger
  • mandel - skållad
  • granatäppelkärnor
  • apelsin - tunna skal av

Gör så här

  1. Skala och skiva ingefäran. Blanda socker, vatten, ingefära, apelsinskal, kryddor och russin. Sjud sockerlagen ca 5 min. Låt kryddorna ligga kvar i lagen när den kallnat. Sila bort kryddor och russin om lagen är tänkt att användas senare.

  2. Blanda kryddsockerlagen med vin och gin. Servera glöggen kall eller varm med mandlar, extra kanelstänger, apelsinskal och granatäppelkärnor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!