Rosa tårta med ­mascarponekräm & röda bär

Med färgad kokos och färska bär blir tårtan en rosa dröm!
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 tårtbottnar

Kokosblandning

  • 3 dl kokosflingor
  • 2 - 3 droppar hushållsfärg - röd

Fyllning

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde - cirka

Till garnering

  • 5 dl bär - röda, till exempel hallon och röda vinbär
  • myntablad
  • 2 - 3 msk florsocker

Gör så här

  1. Gör tårtbottnarna.

  2. Häll kokosflingorna på ett fat. Tillsätt karamellfärg droppvis, och blanda kokosflingorna med fingrarna till önskad rosa färg.

  3. Lägg mascarpone i en bunke. Tillsätt florsocker och vispa tills slätt och krämigt. Vispa i grädden, lite i taget, till en tjock kräm.

  4. Bred lite av krämen på tårtbottnarnas kanter och rulla kanterna i de rosa kokosflingorna.

  5. Toppa tårtbottnarna med mascarponekräm och ställ kallt cirka 1 timme. Lägg ihop bottnarna och garnera med bär och mynta.

  6. Sikta över florsockret.

Vad tyckte du om receptet?

Här är vårt recept på en enkel tårtbotten.

Recept från Mitt kök