Rosa rödbetspasta med rosmarin

Rosa rödbetspasta med rosmarin är en snabblagad vegopasta. Blanda runt pastan i den krämiga såsen och lägg på bitar av burrata.
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 2 rödbetor - stora, kokta
  • 1 rödlök
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 burrataostar - (à 100 g)
  • 4 kvistar rosmarin
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

  2. Skär rödbetorna i bitar. Skala och skiva löken.

  3. Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt rödbetsbitarna och häll på grädden. Repa rosmarinen och lägg i pannan, spara lite till garnering. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt såsen koka ihop ca 5 min.

  4. Låt pastan rinna av och vänd ner den i såsen. Lägg pastan på tallrikar och bryt över burrataosten. Garnera med den sparade rosmarinen och servera med salladsmix.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!