Rosa maränger - recept

Lägg ihop marängerna två och två med kräm emellan och förvara i kylskåp till serveringen. Frystorkat hallonpulver hittar du i välsorterade livsmedelbutiker eller i näthandel. Ett recept på oemotståndligt vackra marängkyssar.
Mitt Kök
Foto: Eva Hildén Smith
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 2 dl socker
  • hushållsfärg - röd

Kräm

  • 3 msk vispgrädde
  • 75 g vit choklad - , hackad
  • 125 g mascarpone

Garnering

  • hallonpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.

  2. Vispa äggvitorna till hårt skum, använd elvisp. Tillsätt sockret, cirka 2 msk i taget, under fortsatt vispning. Vispa i hushållsfärg droppvis, till önskad rosa färg.

  3. Spritsa eller klicka smeten till cirka 20 kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  4. Sätt plåten i nedre delen av ugnen och grädda marängerna tills kakorna släpper papperet, cirka 60 minuter.

  5. Låt marängerna kallna på ett galler.

  6. Koka upp grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills chokladen är smält. Vispa ihop mascarpone och smält choklad i en bunke.

  7. Lägg ihop marängerna två och två med krämen emellan. Ställ kallt att stelna. Sikta över hallonpulver precis inför serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök