Rosa gubbröra – med rödbeta

Recept på rosa gubbröra. Som gubbröra fast med en gnutta rödbeta. Små finska surdegsrågskorpor finns i välsorterade butiker. Spenatbladen gör att skorporna håller sig krispiga.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 0,5 rödlök
  • 1 burk anjovisfilé - liten, (55 g)
  • 1 rödbeta - inlagd, liten
  • 2 msk dill - hackad
  • 2 tsk dijonsenap
  • 15 babyspenatblad
  • 15 nappit - (små rågskorpor) eller rågcrostini

Garnering

  • 1 msk dill - hackad

Gör så här

  1. Koka äggen 6 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och hacka dem. Skala och finhacka löken. Hacka ansjovis och rödbeta.

  2. Blanda äggen med lök, ansjovis och rödbeta. Blanda ner dill och senap.

  3. Lägg spenatblad i skorporna och fördela röran i. Toppa med spenatblad och dill.

Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!