Röra med färskpotatis, matjessill och gräddfil

Färskpotatisröra med matjessill, gräddfil och majonnäs. Perfekt att ta med på picknick. Packa bröd och röra för sig och njut av goda mackor på plats.

Röra med färskpotatis, matjessill och gräddfil
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 g färskpotatis - kokt, kall
  • 1 burk matjessill - (200 g)
  • 1 färsk lök - gul
  • 1 saltgurka
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 majonnäs
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 ägg - hårdkokta

Garnering

  • dill

Tillbehör

  • kavring - gärna smörstekt, eller knäckebröd

Gör så här

  1. Skär potatisen i små tärningar. Låt sillen rinna av och skär även den i små tärningar. Ansa och finhacka lök och blast. Småtärna gurkan.

  2. Blanda gräddfil, majonnäs och dill. Krydda med salt och peppar.

  3. Vänd ner potatis, sill, lök och gurka i såsen. Lägg röran i en skål. Skala och skär äggen i klyftor. Lägg klyftorna runtom eller på röran och garnera med dill. Servera röran på kavring eller knäckebröd.

Vad tyckte du om receptet?