Roquamole

Det här kan vara en dipp att bjuda på till drinken, en snabb lunchrätt eller en middag för en glupsk person. Det är bara till frukost som jag ännu inte ätit roquamole. Men det är förmodligen bara en tidsfråga…
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g roquefortost - eller Saint Agur
  • 0,5 dl gräddfil
  • 2 avokador - mogna
  • 0,5 dl jalapeño - (35 g) inlagd, skivad grön
  • 2 salladslökar
  • 1 krm paprikapulver - starkt, gärna rökt

Tillbehör

  • 1 påse tortillachips - (200 g)
  • 150 g sockerbönor

Gör så här

  1. Mosa osten med gräddfilen i en skål. Dela, kärna ur och mosa ner avokadoköttet. Om de är riktigt mogna räcker det att mosa med en gaffel, använd annars mixerstav.

  2. Grovhacka chilin och finhacka salladslöken. Rör ner chili och lök i ostblandningen.

  3. Ställ skålen mitt på ett serveringsfat, pudra över paprikapulver och lägg upp chips och sockerbönor runt skålen. Hugg in!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!