Romsill

Sill inlagd i Skagenröra. En krämig sill som får samsas med räkor och sikrom.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 420 g inläggningssill
  • 0,5 gul lök - hackad
  • 4 msk crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk dill - hackad
  • 1 msk gräslök - finskuren
  • 1 msk sikrom (el röd stenbitsrom)
  • 10 räkor - skalade och hackade

Garnering

  • 20 g dillkvistar
  • 1 msk sikrom
  • 4 räkor

Gör så här

  1. Blanda allt utom sill och räkor.

  2. Skölj sillfiléerna, låt dem rinna av och skär dem i ca 1 1/2 cm breda bitar.

  3. Blanda sillen med röran och låt stå 2 dygn.

  4. Blanda i räkorna före servering.

  5. Dekorera gärna med en dillkvist, lite rom och några extra räkor.

Vad tyckte du om receptet?