Romsill i glas

Recept på romsill i glas. Det är festligt att servera sill i glittriga glas! Perfekt till julbordet.
Mitt Kök
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 st inlagd sill - hela filéer eller 5-minuters-sill

Sås

  • 2 dl smetana
  • 3 - 4 msk majonnäs
  • 2 msk rödlök - finhackad
  • 1 msk dill - finhackad
  • 2 msk stenbitsrom - grovkornig röd

Till garnering

  • stenbitsrom - grovkornig röd
  • dillvippor

Gör så här

  1. Torka sillfiléerna med t ex hushållspapper och skär sedan i små bitar.

  2. Blanda ingredienserna till såsen i en bunke. Vänd ner sillbitarna och blanda försiktigt. Täck med plastfilm.

  3. Låt marinera 2-3 timmar eller över natten.

  4. Fördela i glas och garnera med rom och dillvippor inför serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström. Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök