Rökt renkött- och färskostbollar med pepparrot rullade i färska örter

Rökt renkött- och färskostbollar med pepparrot rullade i färska örter kan göras med både kallrökt och varmrökt renkött. Kallrökt är lite dyrare – men också lite godare! Färskostbollarna kan stå färdiga i kylen ca 2 timmar före servering.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Rökt renkött- och färskostbollar med pepparrot rullade i färska örter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 g renkött - rökt
  • 200 g färskost - naturell
  • 2 tsk pepparrot - finriven
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl örter - hackade, färska  t ex gräslök, persilja, dill, basilika

Gör så här

  1. Hacka renköttet. Blanda renkött, färskost, pepparrot och peppar till en röra. Forma smeten till små bollar.

  2. Lägg örterna på ett fat och rulla bollarna så att de täcks helt runtom.

Vad tyckte du om receptet?