Rökt makrillmacka med äggsallad och färskpotatis

Recept på matig macka med rökt makrill som ger en härlig sommarsmak. Färskpotatis, rökt fisk och rejält med dill. Variera med rökt lax.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g rökt makrill - -filé
  • 1 rödlök
  • 4 ägg
  • 1 kruka dill
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kapris - + 1 msk
  • 300 g potatis - kokt
  • 2 gemsallad
  • 4 skivor fullkornsbröd - (à 60 g)
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Rensa fisken och dela den i mindre bitar.  Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg löken i vatten ca 10 min för att dra ur lite av den starka smaken.

  2. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten. Låt koka upp och koka sedan 6 min. Spola äggen i kallt vatten och skala dem. Låt svalna.

  3. Hacka äggen och hälften av dillen. Blanda ägg, dill, gräddfil, 2 msk kapris och 1 krm peppar.   Skiva potatisen. Fördela potatis, sallad, makrill och äggsallad på bröden. Garnera med rödlök, dill och 1 msk kapris. 

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!