Rökt kalkonsallad med hirs, nektariner och valnötsvinägrett

Rökt kalkonsallad med hirs, nektariner och valnötsvinägrett passar bra att äta när det är varmt te. Hirsmixen innehåller bland annat bovete och gröna ärter vilket gör att den är rik på både protein och fibrer.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g kalkonbröst - rökt, i tunna skivor
  • 200 g hirsmix - Zeta
  • 3 nektariner
  • 200 g salladsmix
  • 50 g valnötter
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 50 g bröd - per person

Gör så här

  1. Koka hirsmixen enligt anvisning på förpackningen. Spola av med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Blanda hirsmix med nektariner och sallad på ett fat. Toppa med kalkonskivorna.

  3. Finhacka hälften av nötterna. Blanda dem med 2 msk olja, 2 msk vatten, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll vinägretten över salladen.

  4. Grovhacka resten av nötterna och strö dem över salladen. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!