Rökt fisk, skaldjur, chiliaioli och hovmästarsås

Snabblagad helgmiddag får man när man köper färdigrökt fisk och skaldjur. Rör ihop några goda såser och servera med kokt färskpotatis eller bara med bröd.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 kg rökt fisk - och skaldjur, t ex varmrökt lax, varmrökt makrill, rökta räkor och musslor

Chiliaioli:

  • 2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk chipotlepasta
  • 1 msk ketchup
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald

Hovmästarsås:

  • 1,5 dl senap
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk dill - hackad

Tillbehör:

  • 1 knippa grön sparris
  • citronklyftor
  • dill
  • färskpotatis - nykokt

Chiliaioli:

  1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Krydda med salt och peppar.

Hovmästarsås:

  1. Vispa ihop senap, socker och vinäger. Droppa i oljan i en tunn stråle och vispa kraftigt under tiden. Krydda med salt och peppar och blanda i dillen

  2. Bryt av den nedre delen på sparrisen och koka den i lättsaltat vatten ca 3 min.

  3. Lägg fisk och skaldjur på ett fat. Lägg på sparris, citronklyftor och dill. Servera med de båda såserna och nykokt färskpotatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!