Rökt fisk med rotfrukter

Såsen gör du i ett nafs, och den lyfter hela rätten med sin bitande pepparrotshetta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta - skalad
  • 1 tsk salt

RÖRA

  • 0,5 äpple
  • 0,2 pepparrot
  • 1 msk crème fraiche - lätt
  • 1 krm salt
  • 300 g varmrökt fisk - sik, lax, röding

TILLBEHÖR

  • 2 rågbröd

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Skala sellerin och skär den i stora trekanter. Skala morot och palsternacka. Skär dem i kvartar på längden. Koka tillsammans med en vitlöksklyfta och salt tills de blir mjuka, 8-10 min.

  2. Skala äpplet och riv grovt. Skala pepparrot och riv fint. Blanda det rivna med creme fraiche och salt.

  3. Ta bort eventuellt skinn och synliga ben från fisken och servera med rotfrukterna och röran. Servera rågbröd till. Ca 449 kcal/portion varav ca 16 g fett ca 35 g kolhydrater ca 40 g protein

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!