Rökt ankbröst med ostgratinerad endiv

Endivens lite beska smak dämpas i den gräddiga gratängen.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 rökt ankbröst - (ca 250 g)
  • 4 endiver
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 75 g gruyère
  • 2 krm salt - + 1 krm
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,75 msk balsamvinäger - vit
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g mâchesallad
  • 25 g mandlar - rostade, salta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera endiverna. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av och lägg dem i en ugnssäker form.

  2. Koka upp grädden. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa i grädden. Låt koka upp. Riv osten. Blanda ner osten i grädden och krydda med 2 krm salt och cayennepeppar. Häll såsen över endiverna och gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Skär ankbröstet i skivor. Blanda olja, vinäger, 1 krm salt och peppar. Häll dressingen över köttet. Toppa med sallad och grovhackade mandlar. Servera ankbröstet med endiverna.

  4. Foto Lina Eriksson 5/18

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!