Rökig tomatsalsa med basilika

Rökig tomatsalsa med basilika passar bra till grillad kyckling eller kött. Passa på att göra en god salsa på tomater när de är mogna och smakar sommar!
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 6 tomater - stora, gärna i olika färger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk basilika - finhackad
  • 1 tsk honung
  • 1 krm hickory liquid smoke
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär tomaterna i små tärningar och blanda dem med olja, basilika, honung och hickory liquid smoke.

  2. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!