Rödvinskokta belugalinser och ugnsbakade rotfrukter

Recept på rödvinskokta belugalinser och ugnsbakade rotfrukter. Du kan även skära rotfruk­terna i mindre bitar och blanda med linserna.
Rödvinskokta belugalinser och ugnsbakade rotfrukter
Rödvinskokta belugalinser och ugnsbakade rotfrukter Foto: Christina Sundelin

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 4 palsternackor
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor - gula
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Rödvinslinser

  • 2 dl belugalinser
  • 3 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 4 dl rött vin - fylligt och fruktigt
  • 2 dl vatten
  • 1 msk lantbuljongpulver
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 morötter
  • 1 knippa bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatis, palsternacka, morötter och lök och skär i bitar och klyftor. Kärna ur och skär paprikan i breda strimlor.

  2. Lägg potatisen i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Lägg palsternacka, morot, lök och paprika i formen och tillaga ytterligare ca 20 min.

  4. Linser: Skölj linserna. Skala och finhacka löken. Fräs linser och lök i smör ca 3 min. Häll på vin och vatten och rör ner buljongpulver, honung och salt. Sjud på svag värme ca 15 min.

  5. Skala och skär morötterna i små bitar. Blanda ner dem i linserna och koka ytterligare ca 10 min.

  6. Hacka persiljan och servera linserna med persilja och de ugnsbakade rotfrukterna.

Recept av: Pia Hall

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!